Odysseus, speelbal der goden 14 t/m 23 april

Na een 10 jaar durende Trojaanse oorlog kan Odysseus, de bedenker van het Trojaanse paard, eindelijk weer naar huis. Als hij echter op zijn terugreis het oog van een cycloop uitsteekt, haalt hij zich de toorn van de god Poseidon op de hals. Poseidon zweert dat Odysseus nooit thuis zal komen en dus voor eeuwig over de wereldzeeën zal moeten zwerven.

Als de godin Athene zich het lot van Odysseus aantrekt en de hulp inroept van haar moeder, de almachtige Zeus, kan de held zijn reis voortzetten. Dit zorgt voor onenigheid tussen de goden en de thuisreis verloopt niet vlekkeloos.

Aangekomen in zijn geboorteland, dient Odysseus nog één probleem op te lossen. In zijn 20-jarige afwezigheid heeft zijn vrouw, onder druk van onder andere zijn dochter, besloten opnieuw in het huwelijk te treden.

De verhalen van de onovertroffen Odysseus zijn bij velen bekend. Maar ken je ook de reden waarom deze held na de Trojaanse oorlog nog 10 jaar moest zwerven over de wereldzeeën?
En hoe zijn thuisreis bij de goden voor onenigheid zorgde en zelfs tot een epische ruzie leidde tussen Zeus en Poseidon!
Deze voorstelling biedt een andere kijk op de reizen van Odysseus, soms komisch, dan weer aangrijpend.

Hoe de held van de Trojaanse oorlog, de speelbal werd van de goden.

Spelers
Ruud Klip, Bianca van Kaathoven, Sandra Vermulst, Gina Baten, Ineke Krugers, Esther van Mol, Melissa Pruijn, Rita Azayeva, Petra Gyselen, Fons Blijs.

Regie en tekst
Frank van den Berg

Decor
Frank van den Berg, Cor Verbakel en René van Hoek

Techniek
Cor Verbakel

Speeldata
Vrijdag 14 april 20:00 uur
Zaterdag 15 april 20:00 uur
Zondag 16 april 15:00 uur
Vrijdag 21 april 20:00 uur
Zaterdag 22 april 20:00 uur
Zondag 23 april 15:00 uur

Locatie
PhilTon Theater, Lindenlaan 1b, Eindhoven

Entreeprijs
€ 12,= (incl. 1 consumptie)

Reserveren
KLIK HIER om kaarten te reserveren