10 april première ‘De kersentuin’ van Tsjechov

‘De kersentuin’ van Tsjechov door Philips Toneel gaat op vrijdag 10 april 2015 in première. Wij spelen in het Sint-Joriscollege aan de Roostenlaan 296 in Eindhoven.

Het beroemde klassieke toneelstuk speelt zich af in het jaar 1900 in een Russisch landhuis in wat nu de Oekranië is. Een landhuis  dat omgeven is door een weelderige kersentuin. Anja, de dochter van landeigenaresse Ljoebov Ranevskaja, haalt haar moeder terug uit Parijs omdat de familie inmiddels zo diep in de schulden zit dat ze het huis per opbod moeten verkopen. Ljoebov was met haar minaar naar Parijs gevlucht nadat haar jonge zoon was verdronken in de nabijgelegen rivier. Gajev -de broer van Ljoebov- kan ook niet met geld omgaan en heeft eveneens al zijn geld verloren.

Redding lijkt te komen van de rijke handelaar Jermolaj Lopachin, die voorstelt om op het landgoed vakantiehuisjes te bouwen. In de zomer kunnen die dan verhuurd worden en zo voor het hoognodige geld zorgen.  Dat betekent echter wel dat de -in zijn ogen- nutteloze kersentuin grondig moet worden aangepakt. Het is echter juist deze tuin die volgens de familie Ranevskaja  het landgoed zo bijzonder maakt.

Zie verder op de pagina ‘De kersentuin’